SANT ry (Satelliitti ja Antenniliitto ry)

Jo vuoden 2004 syyskokouksessa SANT valitsi minut (entisen antennitarkastajan - sen joka nipottaa joka asiasta) järjestön hallitukseen. Silloisella hallituksen puheenjohtajalla Perämaan Ramolla oli valintaan oma positiivinen osuutensa… Toisaalta olen ajatellut, että asiat ja tehdyt ratkaisut silloin tarkastajana ollessani saattoivat aiheuttaa sanomisia, eli asiat saattoivat riidellä mutta henkilöt eivät.

SANT in toiminta on useille jopa antennialalla pitkäänkin toimineelle hiukan epäselvää, mutta toiminnalla pyritään siihen, että yritykset jotka ovat yhdistyksessä jäseninä toimivat kaikkien alan säännöstöjen periaatteitten mukaan. Yhtenä tavoitteena on alan kunnollisen koulutuksen järjestäminen.

Useitten puheenjohtajuudesta käytyjen keskustelujen jälkeen SANT in hallitukselle tuli selväksi että Ramo lopettaa puheenjohtajuuden viimeistään digikauden aloituksen (1.9.2007) jälkeen. Hänen ehdotuksestaan allekirjoittanut valittiin SANT ry n hallituksen puheenjohtajaksi vuoden 2008 alusta alkaen. Kyseinen pesti vaatii halua ja kiinnostusta alan kehittämiseen, koska erilaisten hankkeiden valmistelu ja kokouksiin osallistuminen vie melko paljon tehokasta työaikaa.

Toiminta on ollut hyvin hektistä, sillä aivan täyden digikauden alussa vaikeuksia digiboksien toiminnassa riitti. Mikä malli ei osannut tekstittää, mikä muuten vain ei toiminut. 

SANT Ry - www.sant.fi